Der er ingen kommende aktiviteter.

Nyheder fra forbundet

Formandens indlæg til bladet.

Formandens indlæg Foråret 2022.

 

Så kom vi ind i det nye år og igen i skyggen af ​​pandemien corona, der viser sig i forskellige afskygninger og giver begrænsninger i vores færden og være sammen med andre på. Klubben aflyste klubaftnerne og den sidste tur i december på grund af coronaen. Ikke fordi der var stillet et direkte forbud mod at samles, men for at vise rettidig omhu overfor medlemmernes helbred. Vi håber, at det lysner på den front i foråret 2022.

Så er det jo godt, at vi har en hobby, hvor vi kan holde corona afstand til sidemanden, og faktisk synes det er helt ok, så vi ikke fisker lige ovnen i hinanden.

Der kom nye fangstbegrænsninger for at fange torsk, da der nu kun må hjemtages 1 pr. dag uden for torskens fredningstid. Der er jo ikke noget, der har betydning for vores fiskeri, ja i hvert fald ikke mit, der foregår fra kysten, hvor jeg ikke har fanget en torsk over målet i 20 år, og 8 år siden en lille torsk, der skulle sættes ud igen.

Erhvervsfiskernes fangster i den vestlige Østersø og Bælthavet er sat ned til 450 tons torsk, Der er langt op til de 10000 -15000 tons, der blev fanget først i 90erne.

Ud af det blå, næsten, for det var blevet nævnt fra politisk side, kom så et travlforbud i Bælthavet startende fra januar 2022. Det skabte en del sure miner fra erhvervsfiskerne, men det er jo også dem, der har fisket torsken op. Se på Øresund, hvor der er travlforbud, der er der torsk. Fiskernes formand udtalte i forbindelse med Brixit og den uafklarede kvotefordeling, at fiskerne fra de indre farvande, der nu fiskede på vestkysten ikke bare kunne rykke tilbage, da der ikke var fisk nok i de indre farvande, til de kunne leve af det. 

Det vil helt sikkert få betydning for andre fisk end torsken, så antallet af sild o.l. vil gå op, og derved kunne de være, at skarven kunne få andet at leve af end små og mellemstore havørreder.

Det bliver spændende at se, hvordan travlforbuddet vil blive indarbejdet i den kommende fiskeriaftale, der skal udarbejdes i 2022.

Samlet set ser det lysere ud i fremtiden, lad os håbe, vi har sat bunden i fiskeriet omkring det Sydlige Fyn.

 

Knæk og Bræk

Kim Laursen. Formand.